Loading

loading

Onderhoud

Het onderhoud van uw gietvloer

Een gietvloer van Motion Gietvloeren heeft een strak en naadloos uiterlijk. Het schoonmaken van onze gietvloeren is dan ook relatief eenvoudig. Even stofzuigen en dweilen is voldoende. Daarnaast is er nog een aantal aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud van gietvloeren.

Droog

Schoonmaken: droge reiniging

Droge reiniging van uw gietvloer is met name voor het verwijderen van het ergste vuil en stof. Gietvloeren zijn dankzij het gladde oppervlak goed schoon te maken met een stofzuiger (met parketborstel). U kunt er ook prima voor kiezen een swiffer te gebruiken.

Vochtig

Vochtige reiniging van uw gietvloer

Gietvloeren zijn naadloos en kennen een hoge dichtheid. Hierdoor zijn onze gietvloeren makkelijk en goed schoon te maken, ook met water. Een schone dweil en alleen water volstaan hierbij meestal. Het gebruik van een schoonmaakmiddel is niet direct noodzakelijk. Mocht u toch een schoonmaakmiddel willen gebruiken, adviseren wij de Vloerreiniger IVR 2000 van CRS Nederland voor onze gietvloeren.

Gebruikt u bij het schoonmaken van uw gietvloer geen schuurspons of schuurmiddel. De schurende werking hiervan laat namelijk een matte plek op uw gietvloer achter.

Onderhoud_op_lange_termijn

Onderhoud op lange termijn

Met een gietvloer van Motion Gietvloeren kiest u voor duurzame vloerafwerking. Op de lange termijn is echter alles aan slijtage onderhevig. Zelfs een gietvloer die uit meerdere lagen is opgebouwd, met een kleurlaag die een vrijwel onbeperkte levensduur heeft. Door de jaren heen kunnen ook op uw gietvloer wat plekjes en vervuilingen ontstaan.

Mocht uw gietvloer enige sporen van slijtage vertonen, adviseren wij een grondige reiniging uitgevoerd door een erkend bedrijf. Zij zullen uw gietvloer zorgvuldig schoonmaken door middel van een grondige schrobbehandeling. Daarnaast is het mogelijk om een nieuw laklaag aan te brengen. Onze ervaring is dat dit meestel pas na 5-10 jaar nodig is.

Wil je meer weten over gietvloeren?

Vraag de brochure aan