Loading

loading

_MG_1883

Alifatisch en aromatisch

Wanneer u op zoek bent naar een gietvloer loopt u waarschijnlijk nog wel eens tegen de termen alifatisch en aromatisch aan. Op deze pagina leggen wij  op een simpele manier uit wat de verschillen zijn. Een gietvloer op basis van polyurethaan, ofwel PU, bestaat uit twee componenten. De A component is een hars en de B component een harder. Wanneer deze twee vloeistoffen worden gemengd hechten de moleculen aan elkaar en zal het materiaal langzaam uitharden. Tot een aantal jaar geleden was de harder een bruine vloeistof. Hierdoor was de gietvloer gevoelig voor verkleuring door uv-licht. Tegenwoordig wordt er in de meeste gevallen een transparante B component gebruikt. Deze vloeistof is nauwlijks gevoelig voor uv-licht. Het grootste voordeel is dan ook dat de gietvloer niet zal verkleuren door uv-licht.

Wanneer er sprake is van een transparante harder dan gaat het over een alifatische gietvloer. Deze vloer is kleurvast. Een aromatische vloer bevat een gekleurde harder en zal door de jaren heen verkleuren.

gietvloer_woonkeuken_-_bruine_betonlook_gietvloeren

Voor iedere toepassing een andere vloer

Een epoxy gietvloer is eigenlijk de eerste gietvloer die ook door particulieren werd aangeschaft. Deze vloer vindt zijn oorsprong in de industrie. Doordat er een donker gekleurde harder word toegevoegd verkleuren deze vloeren ontzettend snel. Echter zit er ook een voordeel aan een donkere harder. De vloer wordt namelijk veel harder en daarmee geschikter voor zware belasting. Een eventuele verkleuring zal in een fabriek of hangar voor lief worden genomen. Het belangrijkste is dat de vloer hard is. In een woning is het niet wenselijk dat de vloer verkleurd en zal men voor een alifatische gietvloer kiezen. Deze vloer is dus kleurvast, maar ook wat zachter en flexibeler. Het komt er dus op neer dat Motion voor verschillende toepassingen verschillende gietvloer aanbrengt.

Wil je meer weten over gietvloeren?

Vraag de brochure aan